Mobiele ijsbaan Beatrix kinderziekenhuis in UMCG Groningen

een speciale ijsbaan

Jaarlijks ligt er een mobiele ijsbaan in Beatrix ziekenhuis UMCG in Groningen.

Van het Beatrix kinderziekenhuis in Groningen kregen we het verzoek een ijsbaan voor de ingang neer te leggen. Met de ijsbaan wilde men een sfeer creëren die voor afleiding zorgt. Voor zowel patiënten als hun bezoekers.
In december 2008 hebben Bert Visscher en Jacques d’Ancona de eerste editie van de ijsbaan feestelijk geopend samen met de stichting vrienden van het Beatrixziekenhuis.
In de jaren erna heeft er in de maand december een mobiele ijsbaan gelegen om personeel tijdens kerstborrel en de aanwezige kinderen in het ziekenhuis te laten schaatsen.

In de nazomer van 2014 hebben we besloten om een speciale boarding te ontwikkeling. Met deze boarding kunnen de patiëntjes en bezoekende kinderen gemakkelijk op de ijsbaan komen. Ook kunnen ze op de bankjes langs de baan zitten.

Ook zijn ijshockeyers van Flyers uit Heerenveen op bezoek geweest. Kinderen konden samen schaatsen, samen op de foto en kregen kinderen bezoek  van de spelers als ze niet naar de ijsbaan konden komen.
Dit hebben we heel graag gedaan.

 

Mobil Ice ijsbaan in Beatrix Kinderziekenhuis UMCG te Groningen in december 2009

Mobiele ijsbaan in Beatrix ziekenhuis UMCG Groningen met Unis Flyers HeerenveenDecember 2015 ijsbaan in Beatrix Kinderziekenhuis December 2015 ijsbaan in Beatrix Kinderziekenhuis specia met bankjesKerstsfeer in Beatrix Kinderziekenhuis december 2015